ღjangan bersedih...ღ

✿be my important persons...✿

.::♥ SYURGA CINTA ♥::.

"♥"Allahumma ar Zuknaa Hubbak, Wa hubba Man Yuhibbuk, Wa Hubba ‘Amalin Solihin Yukorribuna ila Hubbik." Ya Allah, aku mohon cintaMu, dan cinta orang orang yang menyintaiMu, dan cinta orang yang beramal soleh mendekatkan aku kepada cintaMu. Jodoh dari Allah… masuk meminang dan langsung bernikah,cinta berputik selepasnya,maka itulah SYURGA CINTA "

ღkalamku...ღ

Bukan semua yang menggembirakan hati kita baik untuk kita. Kadang-kadang yang menggembirakan itu tersembunyi derita. Dan bukan semua yang memualkan hati kita tidak baik untuk kita. Kadang-kadang di situlah letaknya bahagia.

(◠‿◠) (◕‿◕ ''')

Top 10 Members

Sunday, May 24, 2009

♥miss_hpa in da house..♥



السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

بسم الله الرحمن الرحيم

nak dengar cerita x????hehehe..ana baru balik dari bercuti di kampung ana semalam ..klu ikutkan ..smlm g nak update..tapi xsempat..sampai2 je kat rumah semalam,letak beg pe sume,solat zohor jap..pastu kuar rumah balik...tahan teksi..terus p cawangan HPA beli kit niaga n 4 botol AIR MINUMAN ROSELLE..pastu trus p SOGO..masa dlm teksi tu.ana bagi la sebotol air roselle ni kat pak aji yg bwk teksi ni...bukan main seronok lagi dia tau!..ikuti perbualan kami selepas ana bagi air minuman roselle ni kat dia..

pakcik:-ni HPA punya ek?pakcik ingat HPA jual kopi mai secawan je..

MISS_HPA:-..erm. HPA yg punye..bukan setakat tu je pakcik..alhamdulillah,sekarang HPA dah keluarkan mcm2 produk.yg terbaru ni,pampers untuk baby..xlama lagi insyaallah akan pelbagai lagi barang2 untuk umat islam akan dikeluarkan,insyaallah..kite doakan same2 yer..

pakcik:-insyallah..ni air ape yg kamu bagi pakcik ni?

MISS_HPA:- ni air roselle pakcik..rasa la..sedap tau..

pakcik:-ok..pakcik rasa air ni ye nak..(sambil dia minum air ana tgk reaksi muka dia pun ana dah tau dia akan ckp ape..hehehe)...subahanallah..sedapnye air ni.

MISS_HPA:- alhamdulillah..pakcik dah jadi ahli HPA ke?(soalan cepu mas)

pakcik:- dah..anak pakcik masukkan..tp pakcik xtau ape pun pasal HPA ni..tp td dah kamu tunjuk tempat HPA tu..boleh la kan pakcik beli barang kat situ??

MISS_HPA:-ye..pakcik boleh je beli barang kat cawangan tadi tu.mcm2 ada..hehe.

pakcik:-terima kasih ye nak..

MISS_HPA:- sama2..

maka ana pun sampai la kat SOGO tepat kul 3ptg..ana p SOGO sebab ada appointment dgn sorg hamba allah ni..dia nak keterangan sal HPA.ana beli kit niage tu untuk beliau lah..
so..ana pun terang la dari mula..smpai la beliau paham ckt sebyk.ana bagi beliau sebotol air roselle yg ana beli td..hehe..beliau pun kata sedap..sememangnya air roselle ni sedap sangat2....perbincangan habis tepat kul 4.30ptg..so..ana pun nak p la cari surau kat sogo..full sangat org solat..tp..tetibe ana rasa nak marah je..ye la..SOGO punya la besar...tp surau kecik..besar toilet lagi dr surau..teruk betol.ana kuar dari surau tu..ana terus p pertama complex..cari surau..sbb sblm ni penah solat kat surau tu.selesa gak la..tp nak cari surau tu,ana sesat..ahaha.last2 jupe gak surau..rehat2 jap..dgn menahan perot yg lapo nya..pas solat asar..tetibe ada kwn ana msg,,dia ajak makan..kebetulan dia pun di SOGO..so kitorg pun p la mkn kat food court..duk depan waterfall...kul 6.30..ana pun balik la kat rumah...

erm..masa nak tunggu bas,ana tengok ramai jugak la remaja2 melepak kat situ..walaupun hari tgh hujan ...tengok remaja sekarang ni memang menakutkan..dari segi pakaiannya,pergaulan nye.ada yg dah elok2 ALLAH jadikan jantina dia perempuan,dia gatal tukar jadi macam laki..erm..pastu mesra2 dgn kaum jenis sendiri lak tu..kalau dah perempuan tu..perempuan gak la..nak tukar tu kenapa?tak de rasa bersyukur langsung ker?pastu..yg boleh terpikat dgn yg sama jantina tu kenapa?pastu..duk show off kat khlayak ramai yg korg ni tgh MABUK bercinta..xmalu ka?org geli tau tgk.

ape nak jadi la mereka2 ni..yang best nye..ada la sekumpulan remaja ni duk berhampiran ana..ada sorg budak pompuan ni..memang gebu badan dia..tp pakaian dia agak kecik..maybe dia pakai baju lama kot.hehehe..dah x muat pun dia sarung gak..xpe la.maybe ada la masalah dia..ok..dia ni cakap kat member dia.."weh..kat mana nak tukar baju ni..mati r aku klu balik rumah pakai gini..xpasal2 mama aku parang aku nnt..".....ermm....rasa nak gelak pun ada..nak marah pun ada..tp ape yg mampu kite buat??nak tegur.takut kite balik kena belasah dgn diorg..yg terbaik..kita sama2 la berdoa..kerana doa adalah selemah2 iman..

apa yang penting?bukan kerjasama ..tapi..didikan agama tu penting..xde didikan..kerjasama pun x jadi ape..

wallahualam...wassalam..


0 pendapat:

Post a Comment

THANKS FOR YOUR COMMENT
:-)
MAY ALLAH BLESS US
DO COME AGAIN!

 

✿ MiSs♥WaFa ✿ Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template In collaboration with fifa
Cake Illustration Copyrighted to Clarice