ღjangan bersedih...ღ

✿be my important persons...✿

.::♥ SYURGA CINTA ♥::.

"♥"Allahumma ar Zuknaa Hubbak, Wa hubba Man Yuhibbuk, Wa Hubba ‘Amalin Solihin Yukorribuna ila Hubbik." Ya Allah, aku mohon cintaMu, dan cinta orang orang yang menyintaiMu, dan cinta orang yang beramal soleh mendekatkan aku kepada cintaMu. Jodoh dari Allah… masuk meminang dan langsung bernikah,cinta berputik selepasnya,maka itulah SYURGA CINTA "

ღkalamku...ღ

Bukan semua yang menggembirakan hati kita baik untuk kita. Kadang-kadang yang menggembirakan itu tersembunyi derita. Dan bukan semua yang memualkan hati kita tidak baik untuk kita. Kadang-kadang di situlah letaknya bahagia.

(◠‿◠) (◕‿◕ ''')

Top 10 Members

Tuesday, October 27, 2009

✿untuk kita semua...✿


بسم الله الرحمن الرحيم
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

lama juga rasanya ana tak menulis,nak cerita apa2 kat antum semua..tapi..harini ana ada satu perkara untuk dikongsikan bersama antum.sambil berkongsi,harap kita dapat fikirkan,renungkan dan bincangkan bersama..

pada jam 9malam tadi,ana dan tiga orang kawan(faridah, majidah n adninnaim) ana keluar untuk pergi makan.lepas habis makan,faridah ajak ronda kat taman tasik titwangsa..ronda duk dalam kereta je..tak singgah pun.kononnya kami ni nak release tension je la.tengok pemandangan malam..tapi..sepanjang kitorang ronda kat situ,kami tengok banyakk pasangan merpati berjoli-joli..tengah berfoya..yang bestnye,semuanya macam loving sangat2..macam dah hilang rasa malu..lupa tudung yang tersalut kat kepala...kalau kita nak husnuzhon kononnya mereka suami isteri pun..ana rasa macam tak boleh terima.mustahil suami isteri nak bermesraan di khalayak ramai.bermesraan dengan penuh keghairahan depan khalayak ramai dalam gelap..kat taman tempat public lak tu..kalau suami isteri sekali pun..nak mesra2 macam tu tak payah nak tunjuk tayang kat orang ramai..tapi,kalau dah status suami isteri tu tak kisah la lagi..tapi ni yang belum kawen ni..mejoriti yang beragama islam pulak tu..orang yang tak de agama tak de pulak ana nampak kat situ..erm..ni ke 1 MALAYSIA yang di banggakan?ni ke ciri negara islam yang berlatar belakangkan ciri budaya barat?

kalau kita perasan sekarang..kat astro..sehati berdansa la.tangkap muat la..jangan lupa lirik la...apa lagi??semua ni realiti tv yang ditiru dari barat.sambutan dari kita,orang melayu khusus nya amat mengalakkan...sehati berdansa,pasangan suami isteri dari kalangan artis2 melayu.memang la mereka sudah berkahwin.tapi perasan tak kadang2 tarian diorang melampau.. agak "terlebih"..paham2 la maksud ana ek..sebab ana pernah tengok sekali dulu...dari segi baju yang merepek.tarian yang menghairahkan...erm..macam program tangkap muat lak..sapa tau??kalau tak tau tak pe..ana cite apa yang ana tau ye..program ni khas untuk si isteri diamana,suami dorang yang masukan nama diorang supaya penampilan si isteri ni di ubah..dalam tangkap muat ni,ada la dua orang profesional ni..sorg pakar make up..sorg lg pakar fesyen..ada sekali ni ana tengok,si suami ni cite ,dia masukan isteri dia kat program ni sebab dia kata sejak isteri dia lahir kan anak pertama dorg,isteri dia asik pakai baju kurung je..pastu,si pereka fesyen ni di benarkan masuk ke bilik tidor pasangan suami isteri ni..habis almari si isteri ni di punggah..pereka fesyen ni kata.."satu almari baju kurung dia"..macam2 la perek fesyen ni cakap.pastu,dorang bawak isteri ni pergi butik..semua baju dalam tu seksiiiiiiiiii sgt2!! pucat muka isteri ni..si isteri ni terus terang cakap kat pereka fesyen ni dia tak nak baju seksi..pastu..si pereka fesyen ni kata.."eh..suami tak bagi ke?padahal dia yang complain kau pakai baju kurung 24jam.."..samapi macam tu skali..dan pereka fesyen ni kata.."takut pakai seksi sebab takut nampak ketiak ke?"

bagi ana,si suami tu tak patut la.cantik si isteri tu hanya untuk dia je..dia tak marah ke pereka fesyen tu pegang2 isteri dia?? bukan mahram tu!!..suami yang bayar mahar..tapi selamber je bagi orang pegang isteri dia..pastu suh orang ubah penampilan isteri.nampak sangat dia tak terima isteri dia seadaanya..if isteri tu macam dah selekeh2, bawak bincang la..tak payah la sampai nak bagi masuk astro!!.yang isteri pun satu..kena selalu la jaga penampilan untuk suami..bukan jaga penampilan untuk boyfriend!

kalau dipikirkan balik..betapa mudahnya unsur barat tu masuk ke minda umat islam khususnya tanpa kita sedari..atau kite sedar pun.tapi kita pandnag remeh je..erm..


salam
Continue reading...


Monday, October 26, 2009

✿kenapa cincin pernikahan harus disarungkan ke jari manis?...✿


بسم الله الرحمن الرحيم
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته


hehe..kenapa la agaknya yer??cube kite pikir dulu sebelum tengok jwpan..
aturan n ciptaan ALLAH tu,maha hebat,kretif..
kadang2 kite tak terpikir pun benda2 macam ni..kan??so...jom kite baca apa kah jawapannya.
tapi,untuk menampakkan yang tersurat dan yang tersirat,jom kita buat sama2..ikut langkah2 yang ana tulis ni ek..


1. Pertama, tunjukkan telapak tangan anda, jari tengah ditekuk ke dalam(rujuk gambar dibawah)


2. Kemudian, 4 jari yang lain pertemukan hujungnya.

3.cube buka ibu jari anda, ibu jari menwakili orang tua, ibu jari boleh dibukakan??ini kerana semua manusia mengalami sakit dan mati. Dengan demikian orang tua kita akan meninggalkan kita suatu hari nanti.


4.Tutup kembali ibu jari anda, kemudian buka jari telunjuk anda, jari telunjuk mewakili kakak dan adik anda, mereke memiliki keluarga sendiri, sehingga mereka juga akan meninggalkan kita.

5.sekarang tutup kembali jari telunjuk anda, buka jari kelingking, yang mewakili anak2. cepat atau lambat anak2 juga akan meninggalkan kita.

6. selanjutnya, tutup jari kelingking anda, bukalah jari manis anda tempat dimana kita menaruh cincin perkawinan anda, anda akan rasa pelik dan heran kerana jari tersebut tak boleh dibuka. sebab jari manis mewakili suami dan istri, selama hidup anda dan pasangan anda akan terus melekat satu sama lain.
tapi boleh buka..tapi tak la seluas bukaan yang lain... Cinta suami isteri kekal abadi. insyaallah..

p/s:- sumber email dari seorang sahabat


Continue reading...


Tuesday, October 20, 2009

✿REBUT PELUANG INI!!! SILA BACA..✿


بسم الله الرحمن الرحيم
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

erm..yang pertama sekali ana nak panjatkan rasa syukur kehadrat Illahi kerana atas kehendakNYA ana berkesempatan menulis lagi kat blog ni..pada entry yg sebelum ni,ana ada tulis blog ana ni akan ditutp UNTUK SEMENTARA WAKTU ..ATAU selamanya kan?? kan??..so...atas NASIHAT,TEGURAN,PERINGATAN dan SEMANGAT dari banyak pihak,terutamanya dari seorang "sahabat",ana memilih untuk MENUTUP BLOG NI UNTUK SEmENTARA WAKTU sahaja...di ulangi..SEMENTARA WAKTU atas beberapa masalah yang tak dapat nak di elak..INSYAALLAH,blog ini juga akan berwajah baru..insyaallah jika di izin ALLAH..dikesempatan ni,ana nak buat satu pertandingan..ehehe...saja bagi aktiviti..so..jom kita tengok

BAGI SESAPA YANG ADA CADANGAN YANG MENARIK..atau ADA IDEA KREATIF,DESIGN2 BLOG YANG MENARIK UNTUK DISUMBANG KE BLOG ANA,SILA EMAIL ANA DI

e_fiy@yahoo.com..

BAGI DESIGN YANG TERPILIH AKAN DIBERIKAN HADIAH.

ADA 1 HADIAH UTAMA YANG ISTIMEWA...DAN 3 HADIAH SAGUHATI....

CEPAT REBUT PELUANG NI!!!

TEMPOH :- 25 OCTOBER - 30 NOVEMBER 2009

SYARAT-SYARAT PENYERTAAN:- TERBUKA KEPADA SEMUA!!!


Continue reading...


Monday, October 19, 2009

✿peluang itu...✿


dalam hidup,tuhan akan bagi kita peluang untuk kita berjumpa dengan orang yang betul-betul kita sayang..tapi hanya sekali...
sekiranya kita leka,kita akan kehilangannya buat selamanya..
tapi kita tak pernah tahu sapakah orangnya jika kita sendiri tak pernah sedar dan tak pernah cuba untuk menilai kehadirannya..
mungkin setelah segalanya berlalu,kita mula sedar dan kita tak berpeluang untuk memilikinya untuk selamanya....
Continue reading...


Friday, October 09, 2009

✿bunga cinta dan kasih untuk semua..✿
















Continue reading...


Thursday, October 08, 2009

pengumuman


salam..

sila berikan segala komen2 terakhir untuk blog miss_hpa yang akan
di tutup
mungkin untuk sementara waktu atau mungkin untuk selamanya.
maaf atas segala kesulitan..
segala kesulitan amatlah dikesali.
Continue reading...


Friday, October 02, 2009

✿ hikayat dan hakikat si telur....✿


cepat ngucap!!!

aarrr!!! mere sahabat hey!!!

adoi!! sakit kepalaku

jom kite lari!! buat demo!!

bahagianya kite...


apa lihat2?!! blueekk!..

weh!! ada mayat telur!! jenazah telur

aaaa!! bebaskan kami dari tahanan ini!


selamat aku...guna la SK3 ESEN

jom bom bastik!!
jihad si telur comel!!



erkkk..dah jadi arwah

see u in heaven..

Continue reading...


Put your car keys beside your bed at night


sumber dari seorang sahabat....

Put your car keys beside your bed at night

Tell your spouse, your children, your neighbors, your parents, your Dr's office, the check-out girl at the market,everyone you run across. Put your car keys beside your bed at night.

If you hear a noise outside your home or someone trying to get in your house, just press the panic button for your car.The alarm will be set off, and the horn will continue to sound until either you turn it off or the car battery dies.This tip came from a neighborhood watch coordinator. Next time you come home for the night and you start to put your keys away, think of this:

It's a security alarm system that you probably already
have and requires no installation. Test it.It will go off from most everywhere inside your house and will keep honking until your battery runs down or until you reset it with the button on the key fob chain. It works if you park in your driveway or garage. If your car alarm goes off when someone is trying to break into your house, odds are the burglar/rapist won't stick around.After a few seconds all the neighbors will be looking out their windows to see who is out there and sure enough the criminal won't want that.And remember to carry your keys while walking to your car in a parking lot. The alarm can work the same way there. This is something that should really be shared with everyone. Maybe it could save a life or a sexual abuse crime.

P.S. I am sending this to everyone I know because I think

it is fantastic.Would also be useful for any emergency, such as a heart
attack, where you can't reach a phone. My Mom has suggested to my Dad that he carry his car keys with him in case he falls outside and she doesn't hear him. He can activate the car alarm and then she'll know there's
a problem. Please pass this on even IF you've read it before. It's a reminder.


Continue reading...


 

✿ MiSs♥WaFa ✿ Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template In collaboration with fifa
Cake Illustration Copyrighted to Clarice