ღjangan bersedih...ღ

✿be my important persons...✿

.::♥ SYURGA CINTA ♥::.

"♥"Allahumma ar Zuknaa Hubbak, Wa hubba Man Yuhibbuk, Wa Hubba ‘Amalin Solihin Yukorribuna ila Hubbik." Ya Allah, aku mohon cintaMu, dan cinta orang orang yang menyintaiMu, dan cinta orang yang beramal soleh mendekatkan aku kepada cintaMu. Jodoh dari Allah… masuk meminang dan langsung bernikah,cinta berputik selepasnya,maka itulah SYURGA CINTA "

ღkalamku...ღ

Bukan semua yang menggembirakan hati kita baik untuk kita. Kadang-kadang yang menggembirakan itu tersembunyi derita. Dan bukan semua yang memualkan hati kita tidak baik untuk kita. Kadang-kadang di situlah letaknya bahagia.

(◠‿◠) (◕‿◕ ''')

Top 10 Members

Monday, April 26, 2010

✿demi cinta yang suci ku sanggup redahi lautan api✿


بسم الله الر حمن الر حيم
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

first of all,ana nak ucap terima kasih banyak2 kepada followers2,sahabat2 yang sudi melawat ke blog ana ni k.ana mintak maaf juga sebab jarang update atas kekangan dari segi kemudahan nak dapatkan line internet..huhu..

perasan tak paper hari ahad semalam kalau tak silap ana,muka depan untuk semua mejoriti surat khabar yang berkisahkan seorang kanak2 berusia 14 tahun nak terjun bangunan sekolah sebab cinta nya ditolak oleh budak perempuan kelas dia tu??erm..ape pendapat korang tentang budak ni?kalau ana la,heeiii..memang nak kena belasah dah budak ni.kesian kat mak dia yang juga salah seorang guru di sekolah tu.bapak budak laki ni baru je meninggal.pastu anak dah buat perangai yang memalukan.adakah perkara ni berlaku disebabkan budak ni kurang mendapat kasih sayang keluarga sehinggakan budak laki ni lebih dahagakan kasih sayang dari orang lain sehinggakan dia sanggup bunuh diri sebab tak dapat balasan cinta dari budak perempuan tu?usia yang seawal ni pun dah galak nak bercinta.sepatutnya,usia muda macam ni tak perlu dan tak layak lagi nak mengatal mencari cinta.duit belanje sekolah pun mintak mak ayah.ni pulak ada hati nak mengatal dengan anak dara orang..apa yang akan dapat dengan cinta terlarang mcm ni???

dua minggu lepas,dalam paper jugak ,ada seorang kanak2 berumur 10 tahun mencabul kawan perempuannya yang seusia dengan dia..budak laki ni ajak budak perempuan ni datang rumah konon nak study.tapi dia cabul gurl ni.gurl ni mengadu kat mak dia dan mak dia bawak pergi jumpa doktor.dan doktor pun mengesahkan anak dia memangg dicabul sebab ada kesan luka kat kemaluan budak pompuan ni sebab budak laki yang umur 10 tahun ni tadi cube memasukan jari ke dalam faraj budak perempuan tu..ok..dari kes ni,ana memang terkejut jugak la.budak 10 tahun dah expert tentang seks.dari segi ni pula,sapa yg patut kite salah kan??mcm mane budak ni boleh praktikan??dalam hal ni sedikit sebanyak ibu bapa juga yang harus dipersalahkan dalam urusn mendidik anak2.kadang2,ibu bapa zaman skrng ni anggap anak2 macam tak tau apa2.selambe je tgk cite yg unsur lucah di depan anak2..anak2 zaman sekarang ni dah pintar..semua benda nak di cube tanpa tahu apa buruk baik sesuatu itu..

kes seterusnya,budak perempuan berusia 12 tahun DIROGOL OLEH KEKASIHNYA YANG BERUMUR 24TAHUN...bila dah kena rogol,baru la mak bapak ambik tindakan.tau je nak cari lakii tu..sebab memang dah kenal..tapi kenapa sebelum anak tu kena rogol tak dihalang dulu??PREVENTION IS BETTER THEN CURE!!!anak tu barU 12tahun..tak tau la apa nak jadi dengan dunia akhir zaman ni..setahu ana,kanak2 yangg normal la,masa umur2 mcm ni tahu nak main je.bercinta2 ni tak masuk dalam otak lagi..tapi zaman la ni..erm.betul la kite kena maju,kena ikut zaman,kena up to date...ikut kemajuan dan pemikiran barat.tapi,sedar tak pemikiran dan cara barat tu merosak kan kite?yang baik kite ikut la..yang buruk tu kita boleh pikir sendiri..contohnya,dari segi pakaian,pergaulan laki dan pompuan..kalau yang macam ni,kita tak perlu ikut.kite ikut apa yg islam dah ajar..nak bercinta,nak seks ke apa ke,guna cara halal...pastu wanita zaman sekarng ni suka nak ikut mcm artis,hantaran beratus ribu..kenapa nak menyusahkan perkahwinan yang sebenarnya mudah???sebabkan hal mcm ni la maksiat berlaku dgn berleluasanya..

ana penah berchating dengan seorang ni.dia cite kat ana,dia selalu buat seks dgn ramai gurl.dia dah ada awek.tapi dia tak pernah sentuh awek dia.ana cakap kat dia,kenapa tak kawen je?.dia cakap,kalau kawen kena ada 30ribu sekurang2nya dalam bank.tapi,kalau tak kawen,boleh dpt seks,free je...so??buat apa nak kawen??ermmm

ok..ni ana nak ungkit sikit pasal kerajaan yang sememangnya mengambil berat tentang kebajikan rakyat sehingga lebih menekankan untuk mengawal penyakit lebih dari mengawal berlakunya maksiat.maksud di sisni,ana nak tanya antum semua,perasan tak orang yang sakit AIDS,kerajaan supply condom kat diorang.kononnye nak kawal penyakit tu dari berleluasa.tapi perasaan tak,ia lebih macam nak mengalakkan lagi seks bebas tu berleluasa.penyakit berkurangan,tapi dosa tak ade batasan.bala ALLAH nak bg kena kat semua orang,bukan pada yang buat maksiat tu je.yang isap dadah,siap di beri jarum suntikan free setiap penagih .ni lebih macam nak mengalakan je.mungkin sebab rakyat didahulukan kottt...

isu nama ALLAH jadi rebutan..tapi,hukum dan undang2 ALLAH,di ketepikan.apa kejadahnya kan???ok..paper semalam juga.ada seorang gurl ni..bertudung litup.tapi,dia adalah pelacur.dia ni melacurkn diri untuk boyfriendnya yang tengah belajar kat australia.dia bagai nak gile jual badan.dapat duit dlm 10 ribu sebulan,dia bagi kat boyfren dia,dia melacur ni pun sebab boyfren dia yang suruh.dia buat pun DEMI CINTA DIA KAT BOY TU YANG DAH LAMA DiORANG PERTAHANKAN DARI ZAMAN SEKOLAH LAGI...ni ke yang dinamakan cinta???betul ke laki ni cinta kat dia??entah2 habis belaja nanti laki tu confirm tak pandang dia dah..sebab gurl ni dah tak ade apa2 lagi dah yang istimea untuk dia.sebab dah banyak lelaki ratah badan awek dia.so,tak kan la boyfren dia sanggup lagi nak kan sisa2 orang lain untuk jadi isteri dia kan???boyfren seronok belaja jauh2,awek macam lembu cucuk hidung buat benda bodoh.dapat dosa bertimbun2..ermmmmm.

wahai wanita yang membaca penulisan ana ni,maruah kita mahal.orang tak boleh beli,orang tak boleh ambik free..maruah kita tak ternilai dengan duit,emas ke apa ke..so,jaga la baik2.bagi pada yang layak.yang layak tu sapa?pikir la sendiri..kalau laki tu betul2 sayang pada kite,dia akan jaga kite lebih dari menatang minyak yang penuh.dia tak akan sesuka hati sentuh kite,atau bagi orang sentuh kita sebab dia betul2 sayangkan kita,dia akan jaga dan pelihara kita sebaik2 nya...kalau syg dia kerana nafsu seks semata2,itu bukan syg namanya.itu syaitan bertopengkan manusia.lelaki yg betul2 sayang kan wanita tu,dia akan terus ambik sebagai teman hidup dia..so,wanita,jaga lah perhiasan kite sebaiknya..jika kita impikan yg terbaik,kita kena jadi yang terbaik dulu.

untuk adik2,belajar lah selagi usia muda ni.pikir susah payah ibu bapa kita nak bagi kita belajar.jangan sibuk nak bercinta.kenal dulu apa erti cinta dulu.cinta akan jadi indah jika ianya dilandasan yang betul..jika tersasar arahnya,cinta ni umpama bisa yang tak kan hilang kesannya..hargai masa yang kita ada.cinta tak perlu dicari,ia akan datang sendiri apabila tiba masanya.cinta datang tanpa kita sedari,tapi ia pergi tanpa kita merelakan.so,hati2 dalam bercinta..ok..sampai disini saja.

wassalam....


Continue reading...


Wednesday, April 14, 2010

✿alhamdulillah..genap 20 ✿


بسم الله الر حمن الر حيم
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
alhamdulillah,syukur pada ALLAH yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang,ana panjatkan kesyukuran pada Allah kerana masih lagi memberi nikmat kehidupan kpd ana. arini umur ana genap 20 tahun.selamat tinggal usia belasan tahun ku.semalam hari terakhir ana berusia 19 tahun..huhu...umi ana kata,dia lahir kan ana masa bulan ramadhan.masa lagi 10 minit nak magrib,ana dah tak sabar nak keluar untuk melihat dunia setelah 9bulan duduk dalam perot umi.Alhamdulillah,sekarang dah 20 tahun ana masih lagi berpeluang untuk terus melihat dunia yang makin hebat dugaannya.

kepada keluarga khususnya,sahabat2,insan teristimewa yang sanggup tunggu tepat pukul 12 malam tadi semata2 nak ucap birthday kat ana.ada gak yang wish awal 5 hari,awal sehari..xpela.jutaan terima kasih ana ucapkan atas ingatan dan doa yang antum ucapkan.kepada ada yang call semala,yang ana xjawab,ana minta maaf,ana dua hari diuji dgn demam yang agak kuat.maybe akibat jatuh teruk aritu.sebab demam kali ni lebih kepada sakit2 yang sgt2 kat anggota badan.tapi,harini,alhamdulillah ok.jawab exam tadi pun alhamdulillah ok.alhamdulillah segalanya Allah permudahkan.

bila di renung2kan balik,rasa mcm xsangka umur ni dah 20 tahun,hhehe.gelaran budak belasan tahun mmg xkan dapat dah la kan..hehe..tapi xpela..pejam celik pejam celik umur dah meningkat.tapi,masih byk perkara belum di selesaikan lagi.dengan izin ALLAH,moga panjang umur ana,untuk meneruskan apa yg belum selesai.masa memang pantas berlalu.antara kita sedar dengan tak sedar je.masa yg berlalu xkan patah balik kebelakang.masa tu xkan tunggu kite,tapi akan pergi jauh meninggalkan kite.jika semakin hari umur kite semakin meningkat,jgn lupa pada masa yang sama ajal maut semakin menghampiri kita

dalam kie tengah bersenang2,jgn dilupakan pada insan yg menderita kesusahan.moga,kite hargai masa yang kite ada sebaik2nya..ajal tu sentiasa dekat dengan kite,cume dia tunggu masa je nak mejemput kite.

ok..sampai disini je..kepada upax list ana,get ready k..7 hari 7 malam..hehehe



Continue reading...


Thursday, April 08, 2010

✿i menyampah u!! awww ✿


بسم الله الر حمن الر حيم
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته


erm..apa pulak cerita harini yer??first of all nak bagitau,sekarang ana di kampung, di chepor,perak ,tengah cuti sementara nak tunggu next paper 13 hb ni....nak jadi kan cerita,tengah hari td,ana n kak ipar p ke YIK FOONG shopping complex(org2 ipoh je tau tmpt ni =) hehehe).kami p sini sbb kak ipar nak gunting rambut.so,ana pun duduk la kat ruangan menunggu..setengah jam kemudian nya,datang la seorang hamba ALLAH NI,tengok dari belakang,cutting body awek ni memang mengancam! tp,dia pusing je depan...teng teng tenngggg..suaranya kejap kecik kejap besor,rupa2 awek tu pondan!<--bak kata lagu ali mamak...ahaha..iye!!hamba ALLAH yang seksi tu sebenarnya lelaki!!!dlm kata baru nye = soft boy?!!!

dia dtg kedai tu sbb nak betolkan rambut dia yg mengerbang teruk.kite ikut perbualan dia dgn aunty empunya kedai tu ekk..

soft boy ni kat depan pintu masuk..pastu aunty tu cakap

aunty: oi amoi,mali masuk wa punya kedai.apa fesen rambut u mau?

soft boy : amoi??hehe..i menyampah la u ni aunty,malu i!!

*org sekeliling,termasuk diri ana terbahak2 gelak dgr suara manja garau mamat lembut ni

aunty: ye la amoi.ali sini duduk.u mau rambut mcm mana?apa pasat rambut lu mengerbang mcm king kong?

*sekali lagi kedai aunty ni meriah dgn gelak tawa

soft boy:.heheh..king kong ke aunty?i ingt mcm singa...auuwmmm..hikhik.i nak rebonding n highlite rambut kaler purple ye aunty...

aunty; xapa la..i bikin u cantik meii..u dont woli,p hapi go lucky!

hem..tu la dialog nye.ni kesah btol tau..dialog ni bkn rekaan.seriusly betol2 terjadi.
mamat ni mmg btl2 transform jd gurl..dgn make up tebal.pipi merah myala,kelopak mata di warnakan dgn warnA biru.baju ketat.klu tgk dr belakang mmg dh mcm gurl sgt.tp,tgk muka,halkum tesembul..org tetap tau dia tu lelaki..bila ana tgk dia tadi,nak gelak tu mmg ada..tp bila gelak, rasa kesian ,nak mengamuk,nak marah..tp ntah la... sedih sgt ..kenape dia blh jd gitu??sorg yg beragama islam.mana pergi maruah kemanusiaan dlm diri tu??ana terpikir,mcm ne la pendidikn sepanjang hidup dia?kesian kat mak ayah dia.orang yang mcm ni mmg memerlukan lebih pendekatan dr segi kasih syg,didikan cara islam yang sebenar.

orang disekeliling umpama xmampu nk membantu,tp dengan hanye mampu mentertawakan je.tp,org yg lbh dekat dgn org2 yang mcm ni,apa tanggngjwb yg ptt dlaksanakan?xkan hnye mampu berdiam juga?snggup ke kite biar dia jd bahan gelak tawa org yg melihat?tambah pulak dia sorg yg beragama islam..sorg lelaki yang bakal menjadi ketua kepada keluarga..apa pandangan org bukan islam kepada org islam?

kepada ibu bapa n penjaga khususnya,didik la anak sebaik2nya berpandukan islam.dlm al-quran pun ALLAH dah bg hukum haram pada lelaki yg berpakaian seperti perempuan n sebaliknya...lentur lah buluh biarlah dari rebungnya.erm..ada sstgh mak ayah skrng,suka anak2 lelaki dorg yg masih kecil tu di biasakan berambut panjang.x salah nk rambut panjang2.tp,tkt akan jd kebiasaan mereka bila besar nnt.kite x tahu nak membayangkan ms hadapan akan brlaku mcm ne..tp kita mampu mencorak bygn tu.perhatikan penampilan anak tu,lelaki biasakan berpenampilan lelaki n yg perempuan pun ikut cara penampilan yang betol..

ALLAH dah cipta setiap hambaNYA itu dgn keadaan yg mulia,kita kena bersyukur je dgn apa yg ALLAH dah bg.lagi pun apa yg ALLAH bagi ni hanyalah pinjaman sementara kite je..bukan tetap selama2nya jd milik kite...maka,bersyukurlah dgn segala apa yang ALLAH dah bg pinjam ni.dah la Dia bg pinjam free je.tp,kite xpandai nak hargai.mcm ne nak hargai?? hargai dgn penuh rs syukur,jg baik2 apa yg ALLAH bg..contohnye,bagi perempuan,ALLAH bg kite rambut,perhiasan tubuh yg cantik.tapi,ALLAH suruh kite tutup tempat2 aurat ni supaya dpt menjaga keselamatan..tapi,ada yang masih x menjaga..akibatnye apa??akibatnya,ada yang kena rogol..klu yg xkena rogol pun,dia rela..tu yg jd kes buang anak tu..semuanya sebab pe?sebab xpandai nak mensyukuri nikmat yang Allah bg percuma ni..agaknya,klu ALLAH bg secara TAK PERCUMA mcm ne la agaknya kan???hemmm..

ok..cukup dulu sampai disini..sgala salah n silap harap maafkan..

Continue reading...


Sunday, April 04, 2010

tag yang menarik


بسم الله الر حمن الر حيم
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

Alhamdulillah.
dengan secara tak sengajanya tetibe hati ni rasa rajin pulak nak menjawab tag yang ditag oleh taniameow terima kasih la yer..ana mengambil keputusan untuk menjawab tag ni disebabkan ke tention nan study untuk paper esok.dua paper nak dihadap esok..adoi..poning kopalo den..tapi xpe..jom kita tengok soklan nya


TAG


1. Apakah yang anda sedang lakukan 30 minit yang lalu?
~ makan keropok

2. 2 jam yang lalu?
~p library negara.pastu balik rumah..pastu makan +hafal hadis+membebel sorg2+ tension kejap sambil menyanyi2 xlupa juga sambil menghirup kopi radix diet+radix koko

3. Anda suka
-tido dalam gelap n dlm keadaan yg sunyi.
-maher zain.
-bercakap.
-tidor.
-warna hijau
-buku novel "the diary of whimpy kid"


4. Minggu lepas
-pergi pwtc habiskan duit yang ada untuk beli buku


5. Tiga lagu yang boleh anda dengar berulang-ulang kali
~for the rest of my life-maher zain

-tanpaMu-in team

~baik2 sayang-wali band


6. 3 binatang yang anda suka

~Kucing
-unta
~kambing

7. 10 fakta tentang anda
~COMEL
~ramai kawan
~suke tidor
~suka jalan2
~kuat naik angin
~SUKA BAGI ORG NAIK ANGIN
~BENCI ORG YG SUKA JAGA TEPI KAIN
~gila2
~LEMAH SEMANGAT

~suka menulis

8. Tahun depan mungkin
~insyaallah sambung degree.

9. Saya takut
~jika tidak diredhaiNya
~jika tidak diredhai umi dan Abah, adik-beradik, sahabat-sahabat, guru-guru dan seluruh umat manusia.
~jika masa yang diberikan disia-siakan
~jika gagal kerana berhenti berusaha
~KALAU TERSERAMPAK DENGAN HANTU

~jika apa-apa saja perkara yang tidak diingini terjadi. Sungguh menyeramkan!
-kalau ulat yg x berkaki melintas depan mata

10. Kalau anda sudah berkahwin , apa yang anda mahu lakukan dengan suami/isteri anda
~gotong royong kemas rumah.

11. Kawan saya
~Ramai

12. Saya ada
~semua yang diperlukan. ALLAH MAHA MENGETAHUI.

13. Saya seorang
~perempuan
~muslimah
~berusaha menjadi mukminah+mujahidah solehah yang istiqamah dalam setiap ibadah
~pelajar. Dari buaian hingga ke liang lahad! InsyaAllah.

~yang suka melakukan perkara yang orang tak suka buat.

~yang setia


14. Adik saya
-xsempat dilahirkan

15. Saya tak pernah bosan dengan (senaraikan 5)
~Hidup
~Buku
~umi and abah
~lagu
~tangkap gambar

16. Bilakah pertama kali anda bercinta?
bila dah paham apa cinta itu yg sebenarnya dan untuk siapa cinta itu spptnye dicurahkan

17. Perkara yang selalu orang pelik tentang anda
-xreti ketip kuku sendiri
-jadi pendiam bila jumpa org yang lebih kuat bercakap


18. Perkara yang selalu orang percaya tentang anda
- apa yer?masakan kot..ahaha

19. Saya rindu

~kucing di kampung
~keluarga
~zaman kecik2 dulu.


20. Saya tak sabar

-nak kerja


21. 5 laman yang anda selalu layari:
~bonus hpa
~laman blog ana sendiri
~blog mki
~blog sheikhulislam
-blog zam



22. siapa yang anda mahu tag?
Tuan blog berikut:

Continue reading...


Thursday, April 01, 2010

✿hari2 terakhir sem 5 ku di IIC ✿



بسم الله الر حمن الر حيم
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته


OK..erm..tak lama lagi dah final exam.pastu dah masuk semester 6...kejap je rasa.pejam celik je tengok masa cepat je berlalu.takut masa tunggu result spm dulu pun x hilang lagi ni.hehehe..mcm ngada2 je bunyi nye kan?haha..tapi hari,rasa sedih pulak bile dah sampai hujung semester..erm..xpe..semester depan,kite jumpa lagi..hope dapat sekelas lagi ye kwn2..

ok..memandangkan hari ni kelas yang terakhir,kelas intermidiate arabic,dengan madam sabariah yang best lagi sporting..hehe..kitorg buat jamuan kecil2lan..ana dgn berbesar hati n dgn semangat yang wajar nye telah buat kuih melaka..punya semangat buat kuih,sampai jatuh tergolek kat dapur.sekarng ni ana tengah menderita sakit pinggang,akibat jatuh tergolek kat dapur td.hehe.doakan ana cpt sembuh yer!!.ok.jom tgk suasana sepanjang jamuan di kelas ana arini

rajinnye..hehe..yg kuih dlm bekas 4segi tu,ana la buat.ahaha

ni sambutan birthday untuk sahabat yang bernama adila,sian dia..ni suprise kat dia..punya terkejut dia sampai nagis td..hehe..happy belated birthday adila..



ni sahabat2 yang hadir pling awal td..maka sempat la bergambar.yg dtg lewat tu,sori ek,gmbr x masuk..huhu

haaa..yang comel n cantik skali ni la lecturer kiteorg,yg pakai tudung kaler purple,MADAM SABARIAH..nahnu uhibbuki fillah abadan abada insyaallah..



ok..sampai disini saja..dikesempatan ni,ana nak mintak ampun n maaf kpd sume secara umum n terbuka nya..ok..wassalam..

Continue reading...


 

✿ MiSs♥WaFa ✿ Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template In collaboration with fifa
Cake Illustration Copyrighted to Clarice