ღjangan bersedih...ღ

✿be my important persons...✿

.::♥ SYURGA CINTA ♥::.

"♥"Allahumma ar Zuknaa Hubbak, Wa hubba Man Yuhibbuk, Wa Hubba ‘Amalin Solihin Yukorribuna ila Hubbik." Ya Allah, aku mohon cintaMu, dan cinta orang orang yang menyintaiMu, dan cinta orang yang beramal soleh mendekatkan aku kepada cintaMu. Jodoh dari Allah… masuk meminang dan langsung bernikah,cinta berputik selepasnya,maka itulah SYURGA CINTA "

ღkalamku...ღ

Bukan semua yang menggembirakan hati kita baik untuk kita. Kadang-kadang yang menggembirakan itu tersembunyi derita. Dan bukan semua yang memualkan hati kita tidak baik untuk kita. Kadang-kadang di situlah letaknya bahagia.

(◠‿◠) (◕‿◕ ''')

Top 10 Members

Thursday, April 08, 2010

✿i menyampah u!! awww ✿


بسم الله الر حمن الر حيم
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته


erm..apa pulak cerita harini yer??first of all nak bagitau,sekarang ana di kampung, di chepor,perak ,tengah cuti sementara nak tunggu next paper 13 hb ni....nak jadi kan cerita,tengah hari td,ana n kak ipar p ke YIK FOONG shopping complex(org2 ipoh je tau tmpt ni =) hehehe).kami p sini sbb kak ipar nak gunting rambut.so,ana pun duduk la kat ruangan menunggu..setengah jam kemudian nya,datang la seorang hamba ALLAH NI,tengok dari belakang,cutting body awek ni memang mengancam! tp,dia pusing je depan...teng teng tenngggg..suaranya kejap kecik kejap besor,rupa2 awek tu pondan!<--bak kata lagu ali mamak...ahaha..iye!!hamba ALLAH yang seksi tu sebenarnya lelaki!!!dlm kata baru nye = soft boy?!!!

dia dtg kedai tu sbb nak betolkan rambut dia yg mengerbang teruk.kite ikut perbualan dia dgn aunty empunya kedai tu ekk..

soft boy ni kat depan pintu masuk..pastu aunty tu cakap

aunty: oi amoi,mali masuk wa punya kedai.apa fesen rambut u mau?

soft boy : amoi??hehe..i menyampah la u ni aunty,malu i!!

*org sekeliling,termasuk diri ana terbahak2 gelak dgr suara manja garau mamat lembut ni

aunty: ye la amoi.ali sini duduk.u mau rambut mcm mana?apa pasat rambut lu mengerbang mcm king kong?

*sekali lagi kedai aunty ni meriah dgn gelak tawa

soft boy:.heheh..king kong ke aunty?i ingt mcm singa...auuwmmm..hikhik.i nak rebonding n highlite rambut kaler purple ye aunty...

aunty; xapa la..i bikin u cantik meii..u dont woli,p hapi go lucky!

hem..tu la dialog nye.ni kesah btol tau..dialog ni bkn rekaan.seriusly betol2 terjadi.
mamat ni mmg btl2 transform jd gurl..dgn make up tebal.pipi merah myala,kelopak mata di warnakan dgn warnA biru.baju ketat.klu tgk dr belakang mmg dh mcm gurl sgt.tp,tgk muka,halkum tesembul..org tetap tau dia tu lelaki..bila ana tgk dia tadi,nak gelak tu mmg ada..tp bila gelak, rasa kesian ,nak mengamuk,nak marah..tp ntah la... sedih sgt ..kenape dia blh jd gitu??sorg yg beragama islam.mana pergi maruah kemanusiaan dlm diri tu??ana terpikir,mcm ne la pendidikn sepanjang hidup dia?kesian kat mak ayah dia.orang yang mcm ni mmg memerlukan lebih pendekatan dr segi kasih syg,didikan cara islam yang sebenar.

orang disekeliling umpama xmampu nk membantu,tp dengan hanye mampu mentertawakan je.tp,org yg lbh dekat dgn org2 yang mcm ni,apa tanggngjwb yg ptt dlaksanakan?xkan hnye mampu berdiam juga?snggup ke kite biar dia jd bahan gelak tawa org yg melihat?tambah pulak dia sorg yg beragama islam..sorg lelaki yang bakal menjadi ketua kepada keluarga..apa pandangan org bukan islam kepada org islam?

kepada ibu bapa n penjaga khususnya,didik la anak sebaik2nya berpandukan islam.dlm al-quran pun ALLAH dah bg hukum haram pada lelaki yg berpakaian seperti perempuan n sebaliknya...lentur lah buluh biarlah dari rebungnya.erm..ada sstgh mak ayah skrng,suka anak2 lelaki dorg yg masih kecil tu di biasakan berambut panjang.x salah nk rambut panjang2.tp,tkt akan jd kebiasaan mereka bila besar nnt.kite x tahu nak membayangkan ms hadapan akan brlaku mcm ne..tp kita mampu mencorak bygn tu.perhatikan penampilan anak tu,lelaki biasakan berpenampilan lelaki n yg perempuan pun ikut cara penampilan yang betol..

ALLAH dah cipta setiap hambaNYA itu dgn keadaan yg mulia,kita kena bersyukur je dgn apa yg ALLAH dah bg.lagi pun apa yg ALLAH bagi ni hanyalah pinjaman sementara kite je..bukan tetap selama2nya jd milik kite...maka,bersyukurlah dgn segala apa yang ALLAH dah bg pinjam ni.dah la Dia bg pinjam free je.tp,kite xpandai nak hargai.mcm ne nak hargai?? hargai dgn penuh rs syukur,jg baik2 apa yg ALLAH bg..contohnye,bagi perempuan,ALLAH bg kite rambut,perhiasan tubuh yg cantik.tapi,ALLAH suruh kite tutup tempat2 aurat ni supaya dpt menjaga keselamatan..tapi,ada yang masih x menjaga..akibatnye apa??akibatnya,ada yang kena rogol..klu yg xkena rogol pun,dia rela..tu yg jd kes buang anak tu..semuanya sebab pe?sebab xpandai nak mensyukuri nikmat yang Allah bg percuma ni..agaknya,klu ALLAH bg secara TAK PERCUMA mcm ne la agaknya kan???hemmm..

ok..cukup dulu sampai disini..sgala salah n silap harap maafkan..



1 pendapat:

Siapakah Aku? on April 9, 2010 at 12:01 AM said...

Salam `alaik...
syukran ya ukhti..
ya..memang betul kata ukhti..
siapa lagi yang mampu bantu mereka..?
kadang-kadang pun terfikir..macam mana la nak bantu diorang ni...

Post a Comment

THANKS FOR YOUR COMMENT
:-)
MAY ALLAH BLESS US
DO COME AGAIN!

 

✿ MiSs♥WaFa ✿ Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template In collaboration with fifa
Cake Illustration Copyrighted to Clarice