ღjangan bersedih...ღ

✿be my important persons...✿

.::♥ SYURGA CINTA ♥::.

"♥"Allahumma ar Zuknaa Hubbak, Wa hubba Man Yuhibbuk, Wa Hubba ‘Amalin Solihin Yukorribuna ila Hubbik." Ya Allah, aku mohon cintaMu, dan cinta orang orang yang menyintaiMu, dan cinta orang yang beramal soleh mendekatkan aku kepada cintaMu. Jodoh dari Allah… masuk meminang dan langsung bernikah,cinta berputik selepasnya,maka itulah SYURGA CINTA "

ღkalamku...ღ

Bukan semua yang menggembirakan hati kita baik untuk kita. Kadang-kadang yang menggembirakan itu tersembunyi derita. Dan bukan semua yang memualkan hati kita tidak baik untuk kita. Kadang-kadang di situlah letaknya bahagia.

(◠‿◠) (◕‿◕ ''')

Top 10 Members

Sunday, July 26, 2009

✿di konvek...✿


السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

بسم الله الرحمن الرحيم

sebelum ana mulakan cerita,ana ingin ucapkan tahniah kepada HPA atas kejayaan KONVEK 09 yang bertempat di Malaysia Agro Exposition Park Serdang Selangor pada 25 Julai 2009. Majlis KONVEK09 ini menghimpunkan ribuan pendokong HPA dari seluruh Malaysia serta perwakilan dari Indonesia, Singapura, Thailand dan Brunei.

ana nak mulakan cerita di konvek ni start dari kami tunggu kat Stesen KTM.hehe..sampai kat stesen ni kul 8.05am..tapi kul8.35am baru la ketibaan KTM nye untuk ke Serdang.nasib baik la 1 stesen je.dah sampai kat Serdang,ambik teksi untuk ke MAEPS.


Ni masa kami beratur nak masuk dewan..hehe...

ni masa dalam dewan.para PJS tengah jalan kat red carpet..bergaya habis la pemimpin-pemimpin HPA ni.TAHNIAH2!

Ni sapa ntah?mcm xpcya lak dapat anugerah..ana tak tau lak HPA ada hantar surat..umi ana kat kampung lupa bagitau ana.hehe..so..suprise.alhamdulillah

dikesempatan ni,ana ucap tahniah pada PJ Puan Rahmah,PJM Tuan Syed Ageel dan PJS Suhaiza.
tahniah juga pada PJM Cikgu Ismail Othman





to ukhti ain dan ukhti julia,walaupun kite tak berkesempatan jumpa semalam,insyallah nanti kita ada jodoh untuk jumpa yer.to kak sharifah noorul n kak sharifah rokiah,thanks ats kemesraan akak kat fa..ok lah..sampai disini saja..wassalam..


5 pendapat:

::einsyie:: on July 27, 2009 at 2:07 AM said...

salam..
tahniah kak wafa..
moga terus capai kecemerlangan..
insyaAllah..
:)

جوليا ترميدي on July 27, 2009 at 8:24 AM said...
This comment has been removed by the author.
جوليا ترميدي on July 27, 2009 at 8:26 AM said...

salam,
tahniah..ukhti, asif kerana xdpt jumpe enti kt konvek. syg enti lillah =[ maaf kalo ade ape2 yg ana buat enti tersinggung. smoga enti bjaya dlm HPA, ameen

neem on July 28, 2009 at 9:14 PM said...

salam..

tahniah dik!

rugi xleh join..

apa2 hal, cumil tudung :P

Mohd Alliph Al-Fateh on September 26, 2009 at 6:42 AM said...

salam...sekadar perkongsian ilmu yang jahil ini..jgn approve kalau pandangan ini tak BAIK!

ana ingin tujukan pada pn. ecar nazrin..

1. kisah tangkap gambar berdua.

- sblm komen lbh lanjut, maafkn sy sbb sy xnampak gmbr berdua tu..hm, memanglah wanita adlh fitnah akhir zaman kiranya seorg wanita tidak di didik dgn sempurna. lebih2 lg biler seorg prmpn bergambar dgn lelaki bkn muhrim. ada pndpt mgatakannya sbg haram (jarak yg dekat & bersentuhan/ menggairahkan).. tp ada jg sbg harus (dengan pemimpin dll)..bergantung pd situasi (lbh baik di elakkan).. dlm ISLAM pun segala perbuatan dimulakan dgn NIAT.. jd adkh pn.ecar tahu niat miss wafa ni yg sebenarnya? tujuannya bergambar?

2. kisah ttg prmpn bertudung + niqab

- kita mmg x boleh judges seseorg dengan sekali nampak @ kenal shj. tp kita boleh judges seseorg dgn LUARAN.. jgn terpedaya dgn falsafah barat 'dont judges book by its cover' sbnarnya kata2 begitu lah byk prmpn islam di perBODOHkan.. walhal dlm islam sndiri, kalau tak pakai TUDUNG tu CONFIRM bukanlah di kalangan orang yang baik2 (maaflah yea - rujuk surah an-nisa) pemakaian tudung tu samalah wajibnya spt bersolat, berpuasa dll.. pn. ecar masih tak tahu ker apa akibat seorg wanita yang tidak memakai tudung biler tiba hari pembalasan kelak? - search kat internet/ buku2..

memang betul, bak kata pn.ecar, ada jugak prmpn bertudung lakukan maksiat, mencuri, dan sgl perbuatan jahat.. tp pn.kena tahu knp semua tu berlaku? ianya berlaku apbl solat seseorg tu tak dpt cegahnya dr perbuatan mungkar.. solat yg sempurna dpt mencegah seseorg drp melakukan perbuatan MUNGKAR! termasuklah pemakaian TUDUNG!

pesanan;-

*maaf, sy tegur ni.. terima nya sbg ilmu.. kalau salah, mmg salah sy.. sy bukan degree bidang SYARIAH, tapi bidang HR..

*sy mmg tak RESPEK pd prmpn TAK bertudung. sbb suami blh jadi DAYUS kalau membiarkan isteri, anak2, ibu2 atau sapa2 yg di bwh tanggungannya.. lelaki DAYUS tak masuk syurga - rujuk web ust.zaharuddin.com , lect. UIAM

*sentiasa berbaik sangka pd semua orang.

*dont judges org melalui blog, freindster, facebook @ internet - sesungguhnya semuanya adalah 'di SEBALIK tirai'

*orang yang TAK bertudung, berpakaian KETAT - bukanlah orang yang BETUL2 menjaga MARUAH diri, SUAMI & KELUARGA.

*nak beri nasihat biar dengan RASIONAL + HUJAH , bukan EMOSIONAL.

*bagi prmpn bertudung, awasilah dirimu krn MEREKA2 yang FREE HAIR sememangnya sengaja mencari kesalahan anda, BERBANDING kesalahan sendiri.

*kpd suami pn.ecar juga, maaf tegur..sbg lelaki andalah sepatotnya mengelak drp bergambar dgn prmpn.. miss wafa adlh seorg prmpn yg akalnya 1 berbanding dgn suami pn.ecar yang akalnya 9 ! lelakilah yang memimpin wanita.. sepatotnya pn.ecar bertanya dahulu pd suami (jgn gaduh2 pulak yea)

*tq pada pn.ecar sbb sudi MENEGUR.. itulah INDAHNYA islam.. lebih INDAH kalau pn.ecar hidup dalam BERJEMAAH ;-)

*maaf yea pn.ecar nazrin - ssghnya mmg naluri CEMBURU wanita itu ada di mana2 ;-)

Post a Comment

THANKS FOR YOUR COMMENT
:-)
MAY ALLAH BLESS US
DO COME AGAIN!

 

✿ MiSs♥WaFa ✿ Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template In collaboration with fifa
Cake Illustration Copyrighted to Clarice