ღjangan bersedih...ღ

✿be my important persons...✿

.::♥ SYURGA CINTA ♥::.

"♥"Allahumma ar Zuknaa Hubbak, Wa hubba Man Yuhibbuk, Wa Hubba ‘Amalin Solihin Yukorribuna ila Hubbik." Ya Allah, aku mohon cintaMu, dan cinta orang orang yang menyintaiMu, dan cinta orang yang beramal soleh mendekatkan aku kepada cintaMu. Jodoh dari Allah… masuk meminang dan langsung bernikah,cinta berputik selepasnya,maka itulah SYURGA CINTA "

ღkalamku...ღ

Bukan semua yang menggembirakan hati kita baik untuk kita. Kadang-kadang yang menggembirakan itu tersembunyi derita. Dan bukan semua yang memualkan hati kita tidak baik untuk kita. Kadang-kadang di situlah letaknya bahagia.

(◠‿◠) (◕‿◕ ''')

Top 10 Members

Wednesday, July 22, 2009

✿ragamku..sabar je la..✿


السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

بسم الله الرحمن الرحيم


apa khabar semua? demam?hehe..alhamdulillah.demam pun rezeki juga tu.sekarang ni memang tengah musim demam pun.tapi walau macam ne pun,tugasan harian tetap dijalankan seperti biasa..tapi tak apa.ana nak cerita sikit aktiviti ana minggu lepas dan minggu ni..ehehe..jumaat lepas,ana jumpa dengan seorang akak ni..kenal melalui blog,kemudian dia add ana kat yahoo massenger..dia nak tahu pasal HPA.so,kami berjumpa di KL CENTRAL.dan alhamdulillah,haritu juga dia berdaftar jadi ahli HPA.alhamdulillah,makin bertambah pejuang-pejuang HPA..

ain,wafa,kak tasnem

ok...keesokan harinya pulak,iaitu hari sabtu,ana pergi rumah yan..ha!! sapa ingat yan lagi?ala..adik ana..hehe.adik lain mak lain bapak..sabtu baru ni abg dia kahwin,so ana pergi la kenduri dia.saja ambik berkat..hehe..


ok..keesokan harinya pula.hari ahad,ana dan ain pergi seminar latihan dan kepimpinan rangkaian Abrauf HPA bertempat di Quality Hotel Shah Alam.



keesokan hari nya pulak,hari isnin..ana demam..huaa...tak boleh bagun.maka tak ada la aktiviti pada hari ini...tapi,keesokan harinya,hari selasa..kat kolej ana ada buat expo hari keusahawan.so,ana diberi tugasan oleh kelab nasyid untuk buka booth HPA...booth ana biasa saja..sebab tak buat persediaan awal.kalah bidan terjun..my bad..huaaa..tapi ok gak la..menu yang ana sedia kan,float(radix cola+ais krim vanila+radix cookies dihancurkan dan ditaburkan ke atas aiskrim last sekali letak madu),roti bakar(roti+jem nenes HPS+jem roselle HPA),minuman panas(kopi radix,kopi diet,radix koko,radix cereal,kopi+koko,koko+cereal)..pastu dadih...dadih ana buat sendirik tau!.hehe


booth ni dibuka sampai la hari jumaat ni..so..jemput la datang ya!!

dan harini,ana masak gulai tempoyak buat pertama kali nya..hehehe...bukan la 1st time masak.tapi ni 1st time belajar masak gulai tempoyak.sebelum masak,ana call umi ana..mintak dia ajar..hehe..lepas dia dah turunkan ilmu dia,ana pun terus la ke dapur rumah sewa ana ni,siapkan perkakas2..alhamdulillah,gulai tempoyak jadi dengan jaya nya...alhamdulillah..sedap!!ehem..ehemm..bukan ana kata tau..tapi pengakuan ikhlas dari para housemate ana ni.diorang siap bagi testimoni lagi tau!!nak tau ape??ni dia.."finger lickingg gooodddd!!" hehehe..


selamat menjamu selera..ahaha

ok..sampai disini saja yer...semoga terhibur..jumpa sabtu ni yer...jangan lupa temu janji kita yer!!!hehehe..wassalamm


8 pendapat:

neem on July 22, 2009 at 9:58 PM said...

macam mana rasa ek gulai tempoyak? errk........

crewradix on July 22, 2009 at 10:11 PM said...

Lapo siot...

♥MiSs WaFa♥ on July 22, 2009 at 10:21 PM said...

sedap sgt2!!!!nanti fa masakn untuk akak ek?!!tempoyak lagi sedap dari durian..ni fakta bukan auta,,ngehhh ngeehh ngeehhh

khairulikhwan on July 23, 2009 at 3:20 AM said...

ai,ye ke sedap?cm kureng je..hehe..sllunye klu mkn gulai tempoyak cm x nmpk pun minyak,tp ni len sket..hehe..ha,cm ne?sdp sngt ke?x kan nk buat utk akak tu je?buktikan tu adalah fakta..hehe..:)

khairulikhwan on July 23, 2009 at 3:46 AM said...

jgn terasa plak ye miss_hpa..sedap gulai tempoyak tu..upin n ipin ckp betul3..yg ni plak sedap3..hehe..:)

♥MiSs WaFa♥ on July 23, 2009 at 12:54 PM said...

sy tersilap..sbb sy tumis dulu..hehhee.tu yg ada minyak ckt tu..n sebab tu rasa dia sedap..at least sy masak..ok?bkn mcm org tu..tau cakap saja..maaf ek..jgn terasa

khairulikhwan on July 23, 2009 at 1:17 PM said...

ha,kan betul..ade minyk..hehe..ok..pape je la.jnji masuk perut.bg tnga utk buat amal kan..:)

neem on July 28, 2009 at 9:16 PM said...

erk.. akak macam xleh trima je lagi makan durian dgn nasi. hmm

Post a Comment

THANKS FOR YOUR COMMENT
:-)
MAY ALLAH BLESS US
DO COME AGAIN!

 

✿ MiSs♥WaFa ✿ Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template In collaboration with fifa
Cake Illustration Copyrighted to Clarice