ღjangan bersedih...ღ

✿be my important persons...✿

.::♥ SYURGA CINTA ♥::.

"♥"Allahumma ar Zuknaa Hubbak, Wa hubba Man Yuhibbuk, Wa Hubba ‘Amalin Solihin Yukorribuna ila Hubbik." Ya Allah, aku mohon cintaMu, dan cinta orang orang yang menyintaiMu, dan cinta orang yang beramal soleh mendekatkan aku kepada cintaMu. Jodoh dari Allah… masuk meminang dan langsung bernikah,cinta berputik selepasnya,maka itulah SYURGA CINTA "

ღkalamku...ღ

Bukan semua yang menggembirakan hati kita baik untuk kita. Kadang-kadang yang menggembirakan itu tersembunyi derita. Dan bukan semua yang memualkan hati kita tidak baik untuk kita. Kadang-kadang di situlah letaknya bahagia.

(◠‿◠) (◕‿◕ ''')

Top 10 Members

Thursday, June 18, 2009

✿....perjalananku...✿


السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

بسم الله الرحمن الرحيم


semulia-mulia manusia ialah orang yang mempunyai adab yang merendah diri ketika berkedudukan tinggi,
memaaf ketika berdaya membalas dan bersikap adil ketika kuat

-khalifah abdul malik marwan

acctually,ana pun tak ada idea yang kukuh untuk tulis entry kali ini.tapi ana cuba yang terbaik untuk menyampaikan sesuatu yang tersurat dan tersirat.ana pun tak tahu kenapa sejak-sejak ni rasa sedikit terganggu.terganggu dari pelbagai sudut..tapi alhamdulillah masih dapat diatasi atas bantuan para sahabat yang ana cintai..ain,shelin,lisa,ika,kak dayah ..thanks..sebab antum semua pandai menghiburkan hati ana..hari ini rasa down sesangat..sebab semalaman tak tidur..stay up sebab study FOUNDATION OF ISLAMIC ECONOMIC...memang dah rasa ready nak jawab exam.tapi bila dalam dewan exam tadi,pas dapat paper,rasa gelap dunia.blank otak..rasa tension terlampau..sampai rasa nak nagis pun ada..YA ALLAH..hebat nya ujian MU...ana hanya mampu bertawakal padaMU kerana hanya KAU yg maha mgetahui segala usahaku...

erm..sedapnya kopi radix ni..ditambah madu...dengan lafaz bissmillah ana teguk air kopi yang ana bancuh 2 sachet ini sebab rasa badan ni mcm nak demam tak demam je...kenapa la hati ni tak setenang rasa sedap kopi radix ni..petang ini ana nak pergi rumah abg ana...maybe ini last entry untuk minggu ni.23hb ada last exam paper...26 hb nak pergi johor...sebab 27 dan 28 hb ada PBC di PASIR GUDANG..so..illaliqo maa salam...

andai kejayaan ini adalah untuk ku,milikku,sesungguhnya ia berkat atas hasil usahaku SENDIRI atas keizinan dari ALLAH....


2 pendapat:

MYTEACHER on June 19, 2009 at 10:28 AM said...

Siapakah yang berhak berjaya dan memang dia telah berjaya????iaitu orang-orang bertakwa kepada Allah bukan mereka yang hanya orang yang berijazah kerana Rasulullah dan Para sahabat tiada ijazahpun.Bukan orang yang hanya berjaya dalam ekonomi tapi melanggar segala perintah Allah dan membuat hukum berdasarkan andaian dan huraian hujah berdasarkan kefahaman sendiri.ANDA MESTI JADI MUSLIMAH SEBENAR

Anonymous said...

Assalamualaikum Warahmatullah Hiwabarakatuh...
Salam untuk semua moga hidup kita semua dalam Rahmat Kasih Sayang ALLAH S.W.T & RASULULLAH S.A.W insyaALLAH, ameen... (^-^)

“Hidup tidak boleh berpandukan perasaan hati yang kadangkala boleh menjahanamkan diri sendiri. Perkara utama harus kita fikirkan ialah menerima atau membuat sesuatu dengan baik berlandaskan kenyataan.”

("Akan tiba saatnya dimana kita harus berhenti mencintai seseorang.
Bukan karena orang itu membenci kita,
akan tetapi karena orang itu akan lebih bahagia bila kita melepaskannya.")

Wahai Hati Tenanglah…

“Ya ALLAH Ya Tuhanku,
Sesungguhnya aku berlindung dengan-Mu
Daripada hati yang tidak kusyuk, dan doa yang tidak didengari,
Dan daripada NAFSU YANG TIDAK PUAS serta ilmu yang tidak bermanafaat.
Aku berlindung dengan-Mu daripada empat perkara itu”

"Hai orang-orang yang beriman, jauhilah kebanyakan dari prasangka, sesungguhnya sebagian prasangka itu adalah dosa dan janganlah kamu mencari-cari kesalahan orang lain dan janganlah sebahagian kamu menggunjing sebahagian yang lain."

Wallahua'lam...

Post a Comment

THANKS FOR YOUR COMMENT
:-)
MAY ALLAH BLESS US
DO COME AGAIN!

 

✿ MiSs♥WaFa ✿ Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template In collaboration with fifa
Cake Illustration Copyrighted to Clarice