ღjangan bersedih...ღ

✿be my important persons...✿

.::♥ SYURGA CINTA ♥::.

"♥"Allahumma ar Zuknaa Hubbak, Wa hubba Man Yuhibbuk, Wa Hubba ‘Amalin Solihin Yukorribuna ila Hubbik." Ya Allah, aku mohon cintaMu, dan cinta orang orang yang menyintaiMu, dan cinta orang yang beramal soleh mendekatkan aku kepada cintaMu. Jodoh dari Allah… masuk meminang dan langsung bernikah,cinta berputik selepasnya,maka itulah SYURGA CINTA "

ღkalamku...ღ

Bukan semua yang menggembirakan hati kita baik untuk kita. Kadang-kadang yang menggembirakan itu tersembunyi derita. Dan bukan semua yang memualkan hati kita tidak baik untuk kita. Kadang-kadang di situlah letaknya bahagia.

(◠‿◠) (◕‿◕ ''')

Top 10 Members

Monday, March 30, 2009

♥karna ku sayang kamu♥


seandainya..
kau ada disini denganku..
mungkinku tak sendiri..
bayangmu yang selalu menemaniku..
hiasi malam sepiku...
ku ingin bersama dirimu..
ku tak akan pernah berpaling dari mu..
walau kini kau jauh dariku kan selalu ku nanti karna ku sayang kamu..
hati ni selalu memanggil namamu.dengarlah sayangku,ku berjanji hanyalah untukmu cintaku..
tak kan pernah ada yang lain..
adakah rindu dihatimu seperti rindu yang ku rasa..
sanggupkah ku terus terlena tanpamu disisiku..
ku kan selalu menantimu..karna ku sayang...kamu.♥♥♥
Assalamualaikum...
mak aih..jiwangnya...hehehe..klu ada sorg sahabat ana ni dia suka ckp "jiwo nyooo"..ahaha..sape la sahabat ni ek??erm..merujuk pada perkara diatas(pergh!!mcm bt surat rasmi lak)..Dapatkan CuteComment di SahabatMusleem.blogspot
ayat2 ni adalah lirik lagu yg bertajuk "kerna ku sayang kamu"..penyanyinya bernama DYGTA..penyanyi dari seberang seh!!ana 1st time dgr lagu ni masa ana form 4 kot klu xsilap..dgr pun dari sorg kwn di australia.dia kata suka bgt lagu ni..duk sll gak dia nyanyi kat boyfren dia..yg skang ni dah jadi tunang dia.alhamdulillah..moga ke jinjang pelamin..so dikesempatan ni ana nak bt ucapan ckt lah..to liza..if anti dh ada plan untuk walimatul ursy..jgn lupa ana tau!!ana nak jadi pgapit anti tau!!Dapatkan CuteComment di SahabatMusleem.blogspot

hehehe....ok2..balik pada lagu ni...ana tetibe tringt lagu ni kul 3 pagi tadi..tgh duk nak study untuk exam arini...tetibe je trngiang2 lagu ni kat telinga ana.ana pun terus search kat you tube..erm..lagu ni best gak..romantik je..tp bagi ana..

Dapatkan CuteComment di SahabatMusleem.blogspot

akan lebih romantik jika lagu ni ditujukn n dipraktikkan
kpd pasangan yg dah selamat
diijab dan kabulkan melalui proses akad and nikah...
(agak skema gak ayat ana ni..hehehe..hentam je la)...kemanisan sebuah percintaan tu hanya akan datang lps pasangan ni sah jadi suami isteri..yang sgala ape pun jadi halal..berpahala..kalau couple.dapat per??dosa bertimbun2 adalah..yg makwe dok teringt kat pakwe..pakwe duk tringt nak "makan" makwe....bukti cinta n sayang la katakan..hem...kalau nak buktikan semua tu..p la dtg jupe mak pak dia..minang terus...baru betol gentle..ni suh bukti syg..nak merosakkn masa depan awek tu..setahu ana la..kalau sesorg ni sayang,cinta pada sesorg..dia akan jaga btl2
Dapatkan CuteComment di SahabatMusleem.blogspot
tp zaman la ni..bukti sayang tu melampau..cara yang x halal..ape kes??..
if dah x sabar sgt..kawin la...xde sapa nak larang aih.cite kat mak pak..nak bina masjid.dapat pahala tu..dari duk buat maksiat merata2..org tengok pun sakit mata.duk sgt nak ikut budaya barat..org barat tu lantak p situ la..kita ni ikut cara yg betol2 berlandas kan islam..x salah pun nak bcinta ka apa ka..tp ikut pada cara nya la..cinta,sayang n rindu ni fitrah yang ALLAH bagi kat semua hamba NYA...tp kena pandai2 la manfaat kan...bagi pada yg berhak..yang halal untuk mendapatkannya..
x normal r kalau sorg tu xde rasa sayang, cinta n rindu..mustahil..tp bagi ana la...sebelum nak bagi semua tu pada individu lain...baik bg pada diri sendiri dulu..sayang,cinta n pelihara diri kite sebaik2 nya dulu..bila kita dah btl2 sayang n cinta pada diri kita sendiri..bru kite blh bg cinta kita pada yg selayaknya..pada yg tgh bercouple,awasi bts pergaulan antum ye.cepat2 buat prancangan nak bnikah..if ada yg xready dari segi kewangan ka,x hbs study ka.yg masih dlm tanggungan mak pak lagi ka...hang tak usah duk berangan lg nak bnikah ok!!...

Dapatkan CuteComment di SahabatMusleem.blogspotselesaikan ape yg masih tertangguh..bru pikir nak bnikah..bg yg belum bercouple..alhamdulillah..antum di zone yg selamat..kuatkan iman.jg iman..hati2 dgn panahan cinta syaitan bersulam nafsu...rajin berdoa modah2an ALLAH akn kurniakan pasangan yg terbaik..xpyh couple2..kwn je kejap2..rasa suke je..solat istikarah..suh dia jupa mak pak kita,rasa serasi btunang..btunang adalah tempoh untk berkenal2an..pastu..kawen la....baru start bcinta..mst best nye.jodoh ni ketentuan ALLAH..kita serah,tawakal n redha je dgn ketentuanNya..if kita nak pasangan yg baik..kita sendiri kena jd baik dl..
Dapatkan CuteComment di SahabatMusleem.blogspot
.klu couple dulu..bcinta bagai nak rak.praktikan semua benda sblm kawen...nnt pas kawen,ape yg tinggal???ye la...semua dah praktis..dh kawen pn sama je..so..think twice b4 u do something...twice is still not enough..tepuk dada tanya iman....

ana pun mengharapkan jodoh yg terbaik dari ALLAH.
Dapatkan CuteComment di SahabatMusleem.blogspot.sbb ana yakin pada janji ALLAH..laki baik untuk perempuan yg baik n sebaliknya...semoga kite akan bertemu jodoh yang baik,beriman n kaya dgn cinta pada allah dan rasulullah....Dapatkan CuteComment di SahabatMusleem.blogspot
♥Doa seorg kekasih♥
Oh Tuhan, seandainya telah
Kau catatkan Dia milikku,
tercipta untuk diriku
Satukanlah hatinya dengan hatiku
Titipkanlah kebahagiaan
Ya Allah, ku mohon Apa yang telah
Kau takdirkan Ku harap dia adalah yang terbaik buatku
Kerana Engkau tahu segala isi hatiku
Pelihara daku dari kemurkaanMu
Ya Tuhanku, yang Maha Pemurah Beri kekuatan jua harapan
Membina diri yang lesu tak bermaya
Semaikan setulus kasih di jiwa
Ku pasrah kepadaMu
Kurniakanlah aku
pasangan yang beriman
Bisa menemani aku Supaya ku dan dia
Dapat melayar bahtera Ke muara cinta yang
Engkau redhai
Ya Tuhanku, yang Maha Pengasih Engkau sahaja pemeliharaku
Dengarkan rintihan hambaMu ini
Jangan Engkau biarkan ku sendiri
Agarku bisa bahagia
Walau tanpa bersamanya
Gantikanlah yang hilang
Tumbuhkan yang telah patah
Ku inginkan bahagia
Di dunia dan akhirat
PadaMu Tuhan ku mohon segala♥♥♥
WALLAHUA'LAM..ANDAI ADA TERSALAH KATA,TERKASAR DALAM BERBICARA..AMPUN DAN MAAF SAHAJA YANG MAMPU KU PINTA DARI ANTUM SEMUA YANG SUDI MEMBACANYA....SEGALA TEGURAN KU TRIMA ANDAI IANYA MEMBINA..KERNA KU SAYANG KAMU SEMUA.....♥♥MISS_HPA♥♥.....




2 pendapat:

Na'iIah on April 1, 2009 at 6:37 PM said...

mg nti sentiasa dlm rahmat dan kaseh syg Allah..

sayangi diri..jge diri, iman, dan hati.. mg mendapat cinta yg sejati yg diredhai Allah..

kernaku sayang sama kamu..wahai bakal penghuni bidadari syurgawi..(^_~)

♥MiSs WaFa♥ on April 1, 2009 at 7:54 PM said...

syukran..smoga kita sama2 drahmati allah..bukan mudah untuk mjadi muslimah yg sejati..trlalu byk dugaan dan godaan yg menanti..hanya keiman yg kuat dhati mampu tempuhi segalanya yg bakal terjadi...hanya allah yg maha mgetahui sgala ape yg tersembunyi..smoga kita sentiasa dredhai..
moga allah lindungi hati-hati kita..amin..amin..amin ya robbal alamin..

Post a Comment

THANKS FOR YOUR COMMENT
:-)
MAY ALLAH BLESS US
DO COME AGAIN!

 

✿ MiSs♥WaFa ✿ Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template In collaboration with fifa
Cake Illustration Copyrighted to Clarice