ღjangan bersedih...ღ

✿be my important persons...✿

.::♥ SYURGA CINTA ♥::.

"♥"Allahumma ar Zuknaa Hubbak, Wa hubba Man Yuhibbuk, Wa Hubba ‘Amalin Solihin Yukorribuna ila Hubbik." Ya Allah, aku mohon cintaMu, dan cinta orang orang yang menyintaiMu, dan cinta orang yang beramal soleh mendekatkan aku kepada cintaMu. Jodoh dari Allah… masuk meminang dan langsung bernikah,cinta berputik selepasnya,maka itulah SYURGA CINTA "

ღkalamku...ღ

Bukan semua yang menggembirakan hati kita baik untuk kita. Kadang-kadang yang menggembirakan itu tersembunyi derita. Dan bukan semua yang memualkan hati kita tidak baik untuk kita. Kadang-kadang di situlah letaknya bahagia.

(◠‿◠) (◕‿◕ ''')

Top 10 Members

Saturday, September 18, 2010

✿BoRak-BoRAKK...✿


(sekadar gambar hiasan)


بسم الله الرحمن الرحيم
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته


alhamdulillah.pejam celik je dah 8 syawal..ada yang dah mula start kerja..kampung2 dah mula sunyi..minggu depan UPSR dah nak mula....(adik2 yang bakal mengambil exam upsr,kak wafa ucapkan semoga berjaya.banyak berdoa.semoga Allah permudahkan segala).next week,kak wafa ni nak kena balik k.L dah...nak exam jugak.adoi.takutnyeee.mood raya ada lagi ni.nak kena buka buku di musim perayaan.oh buku,semuanya baru sikit je ku sentuh.
huhu..:reading:kepada yang akan menghadapi exam lepas raya ni,saya amat memahami perasaan anda.:cry:.tapi,nak tak nak kena hadapi jugak.so,jangan malas2.kena rajin.nak result elok,study pun kena lah elok.hehe:pompom:.chaiyok2!

ok harini,sebelum terlambat,ingin saya ucapkan SELAMAT PENGANTIN BARU KEPADA RAZIA ANSAR DAN SUAMI NYA AHMAD..MOGA BERKEKALAN SAMPAI BILA-BILA.bukan sampai anak cucu je.hehehe.sori sebab tak dapat datang kendurimu.
:err:erm..sepanjang raya ni,terasa amat kecewa dengan cerite yang tersiar kat tv.tak habis-habis cerita hantu.menatang-mentang la dah raya,semua hantu dah lepas dari ikatan.
:minimo_22:pastu,cerita melayu lak tu.. itukah budaya orang melayu?pastu,cerita sal anak derhaka terlampau je.kenapa tak tunjuk cerita yang elok-elok untuk dijadikan hiburan sepanjang hari raya yang mulia ni??kenapa mesti nak tunjuk contoh tauladan dengan cara yang macam tu.nak tunjuk cerita tauladan tu boleh je.tapi,beragak la sikit.ni macam nak mencemari pandangan orang kepada orang melayu dan beragama islam...dan ada sesetengah cerita melayu yang berunsur lucah.perlukah diselit aksi2 dan adegan2 yang berbaur lucah dalam untuk di jadikan tontonan umum?semata2 untuk tarik orang ramai tengok cerita ni.tapi mesej atau motif yang positif tak dapat nak disampaikan.ni hari raya,tunjuk la cerita menarik.bukan cerita merepek.:mHantuk:so,kepada ibu bapa,kawal lah anak2 tu tengok tv..budak2 sentiasa suke mencube perkara baru.dan mudah percaya dengan apa yang dilihatnya..:mNo:.iklan2 di tv juga amat lah membosankan.kadang2 rasa tak paham je iklan tu nak cakap pasal apa..seperti apa yang telah terjadi di awal syawal baru ini,iklan tv3 telah di tarik semula penyiarannya.ramai dah tau kot.sebab dah kecoh kat facebook, blog dan di merata lagi sumber media yang lain.iklan yang berharga rm200,000.00...dah lah iklan merepek.tak ada nampak macam nak sambut hari raya eidulfitri langsung.bila dah kena ben,kan dah membazir,rm200,00.00 tu bukan nya sikit.banyakkkk
:skemasnail:.hem..apa nak jadi la weh..dan kita juga telah dikejutkan dengan kes kehilangan jutawan kosmetik,SOSILAWATI LAWIYA yang telah dijumpai dengan berita pembunuh.dimana dia telah dibunuh dengan kejam(al-fatihah)..erm..malaysia seumpama tidak selamat lagi..nyawa manusia semakin tidak berharga.dengan kes pembuangan bayi yang semakin berleluasa...
tak mustahil jika suatu hari nanti negara kite boleh menandingi negara barat dalam rekod jenayah.

rasanya,cukuplah sampai sini dulu sesi borak2 kita..jika ada salah dan silap,harap dimaafkan...

p/s:-doakanku dan semua yang nak ambik exam ni mudah untuk jawab exam nanti yer.hehe.amiiinnn.

:girl_15:
semoga kejayaan dalam gengaman kita.kejayaan di dunia dan akhirat,insyaallah.

:puteh_2:.

sekian dariku..wassalam..

:crazypanda:


0 pendapat:

Post a Comment

THANKS FOR YOUR COMMENT
:-)
MAY ALLAH BLESS US
DO COME AGAIN!

 

✿ MiSs♥WaFa ✿ Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template In collaboration with fifa
Cake Illustration Copyrighted to Clarice