ღjangan bersedih...ღ

✿be my important persons...✿

.::♥ SYURGA CINTA ♥::.

"♥"Allahumma ar Zuknaa Hubbak, Wa hubba Man Yuhibbuk, Wa Hubba ‘Amalin Solihin Yukorribuna ila Hubbik." Ya Allah, aku mohon cintaMu, dan cinta orang orang yang menyintaiMu, dan cinta orang yang beramal soleh mendekatkan aku kepada cintaMu. Jodoh dari Allah… masuk meminang dan langsung bernikah,cinta berputik selepasnya,maka itulah SYURGA CINTA "

ღkalamku...ღ

Bukan semua yang menggembirakan hati kita baik untuk kita. Kadang-kadang yang menggembirakan itu tersembunyi derita. Dan bukan semua yang memualkan hati kita tidak baik untuk kita. Kadang-kadang di situlah letaknya bahagia.

(◠‿◠) (◕‿◕ ''')

Top 10 Members

Friday, November 20, 2009

✿macam-macam punya cerita....✿



بسم الله الرحمن الرحيم
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته


erm..lama gak rasanya x menulis kat blog ni..padahal baru seminggu je kan?hehehe..erm,ye lah,busy dengan exam week,sambil tu busy study last minit..ahaha..pecah rahsia..erm..ni ana de cite nak kongsi dengan semua..cerita sedih ada,cerita gumbira pun ada..ana start dengan cerita happy dulu pastu sedih,pastu happy balik..ok tak?ok la ek.

ok..first of all,dikesempatan ni ana nak ucapkan tahniah istimewa sekali untuk ADIK LISA yang berjaya mendapat 5A dalam UPSR 2009!!!...nnt kite jupe akak bagi hadiah ek!!!hehehe

x dilupakan pada adik2 yang lain..tahniah yer..bg yg dpt result cukup2 makan,bersykura lah juga yer..tu je tahap kemampuan kita..maybe ada hikmah disebaliknya..pasni berusaha dgn lebih kuat untuk PMR n SPM n yang seterusnye..apa yang penting??bukan kerjasama,tapi usaha..dan yang penting,jangan lupa nak dekatkan diri dengan ALLAH...pastu apa?? bukan 3 ye adik2 ku sayang..jaga pemakanan ok?minum radix koko campur dengan radix cereal..pastu makan mega -3 kapsul....

cerita sedih nye mcm ni,masa first day exam,kucing kawan ana mati..kucing tu kawan ana bela untuk asignment subject sains diorang.diorang buat asgmnt ni dalam group la..dlm 1 group 4 orang..so,diorng ni bergilir2 la menjaga kucing yg seekor ni.3org dari group ni housemate ana.yg lagi sorg tu duduk kat hostel..so,kucing tu banyak menghabiskan masa kat rumah sewa yang ana duduk ni la.secara xlangsung,ana pun tumpang sekaki tangan membela kucing ni....yang sedih nye,dia mati betul2 lepas kwn2 ana ni submit asgmnt diorang..sayu betul..pagi2 kitorng nak p exam tu,tgk dia dah keras kat depan pintu rumah..tak tau dia sakit apa.dia just xnak makan je..kwn ana cakap,kucing xmakan kalau dia sakit gigi..tp dah jenuh kitorg selidik gigi dia..tp xde pe pun..ntah la..dah ajal maut ditetapkan ALLAH SWT..so redha je la..tapi sedih la..huaaahuaa..rindu betol kat dia....
.
ni la dia..erm..comel kan?tapi dia dah pergi untuk selamanya..... :'(

berita gumbira lagi..ana dah merdeka dari exam..hahaha..tekanan oooo spanjang exam..mana x tertekan nya,tido ntah kemana,segala2nya ntah kemana,ngadap buku sampai loyer anak tekak dah,ahaha..tapi segalanya dah berakhir untuk sem 4 ni..pas ni sengsara nak tunggu result lak!!!..harap2 la cemerlang gemilang n terbilang dalam suasana 1 malaysia ni..pergh!!!
pasni dah masuk sem 5..sem 5 ni dengan penuh keazaman,ana berazam nak study hard lagi..heheh..actually setiap sem duk azam begini,tapi...kite pikir lah sendiri..hehe..
sekarang ana tgh bercuti dikampung tercinta,sambil menikmati buah rambutan yang bertimbun2 byk nye,x kurang juga durian..macam nak pecah hidung tahan bau beliau ni..huaa..xsuka duriannn!!! tolong r!

erm..cuti kali ni alhmdulillah...agak lama la jugak..3 minggu...start 7 hb dismber ni..tapi..macam biasa r ..minggu pertama minggu add n drop subject,ana ponteng..hehhe..jahat kan??tp klu p,kelas batal..sbb student belum betul2 pilih kelas..so..itu je la.hehe..peace!!!2minggu akan ku habis kan di kampung..n 2 minggu lagi di sebuah tempat...hehhe..adalah..rahsia..hehehhehe..jangan biarkan hidup anda diselubungi...misterriiiiii..

ok la..sampi disini saja dulu...tapi sebelum tu ada pesan untuk antum semua..sekarang ni musim hujan..so,jgn main hujan ek..nnt demam..klu dah demam,jgn lupa mkn IMT HPA ok?!!untuk adik2 yang tgh ambik SPM tu,akak ucapkan gud luck,all the best...buat yg terbaik..spm tu tiket permulaan kejayaan..ok..

kepada kawan2,jauh n dekat....selamat bercuti..yang dekat2 tu,mai la dtg rumah ana yer..yang jauh2 tu..wlupun jauh dimata,tp dekat dihati..hehhee..rajin2 la sms ye..ok..wassalam...




2 pendapat:

zamfadliez on November 23, 2009 at 3:40 AM said...

haha..nasib bek ana da abis final,kalo x mesti masih serabut lagi..skill kite pun same,stadi las minute:P..~!heheh,al de best ok?adioos..~!

Mukaddimmah on December 2, 2009 at 7:22 AM said...

ye......ke,serabut tapi kan orang beriman tak serabut tentang dunia yang fana ini

Post a Comment

THANKS FOR YOUR COMMENT
:-)
MAY ALLAH BLESS US
DO COME AGAIN!

 

✿ MiSs♥WaFa ✿ Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template In collaboration with fifa
Cake Illustration Copyrighted to Clarice