ღjangan bersedih...ღ

✿be my important persons...✿

.::♥ SYURGA CINTA ♥::.

"♥"Allahumma ar Zuknaa Hubbak, Wa hubba Man Yuhibbuk, Wa Hubba ‘Amalin Solihin Yukorribuna ila Hubbik." Ya Allah, aku mohon cintaMu, dan cinta orang orang yang menyintaiMu, dan cinta orang yang beramal soleh mendekatkan aku kepada cintaMu. Jodoh dari Allah… masuk meminang dan langsung bernikah,cinta berputik selepasnya,maka itulah SYURGA CINTA "

ღkalamku...ღ

Bukan semua yang menggembirakan hati kita baik untuk kita. Kadang-kadang yang menggembirakan itu tersembunyi derita. Dan bukan semua yang memualkan hati kita tidak baik untuk kita. Kadang-kadang di situlah letaknya bahagia.

(◠‿◠) (◕‿◕ ''')

Top 10 Members

Wednesday, July 06, 2011

✿a little thing to ponder and wonder......✿


بسم الله الر حمن الر حيم
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

lama sungguh rasanya tak bersantai kat blog ni..rindu rasa.banyak benda yang membuatkan rasa rindu ni tahap maksimum.yang terutamanya semestinye kat famly.bila dah berjauhan ni,rasa tak keruan.kalau dulu,paling jauh pun duduk kat k.l je.sekarang,beribu batu jauh nye..kalau dulu,hari ni ada je masalah,esok dah sampai rumah.jumpa umi,abah...confirm problem solved.tapi sekarang...datanglah masalah macam mana pun,tension la macam mana pun..still duduk di tanah yang sama.nak call,berat jugak rasa hati.dari sedih 20% boleh mendadak naik ke 150%.siap boleh berjangkit lagi.so,baik tangung sorang2...yeay.some say life getting harder in every second.is it really true?in every second?!wow.i sound cruel...n i've no idea about it.tapi walaupun susah macam mana sekali pun,we need to face it.kena hadapi jugak.adakala,kita rasa diri kita cukup kuat..tapi bila semangat tu ada pasang surutnya pasti ketebahan tu tergendala.

hidup di perantauan ni benar-benar mengajar erti sebuah kehidupan...erti menghargai masa detik2-detik penting dengan yang tersayang.bila berjauhan ni secara tak langsung hati terdidik dengan penuh kematangan.hilang rasa manja,dimanja,bermanja...tak ada ruang lagi nak fikir tentang tu sebab ruangan otak penuh dengan pengorakan jalan cerita untuk bersedia dengan hari yang mendatang.perbezaan suasana lebih menekankan kadar waktu yang ada untuk diri ni lebih mesra dengan persekitaran...adakala hati seumpama punya musim...adakala panas,sejuk,berbunga dan luruh....cume yang hebatnya tak ada waktu yang spesifik.kerana inilah kelebihan hati...dan dalam masa yang sama,itu lah keburukkan nya.sebab apa?nak jaga hati sangat susah dari segala aspek..susah.nasib la ada sekeping je hati ni kan.hebat peraturan Allah..

but the best part is...wherever we go..ALLAH is always with us.so?why i need to feel lonely?..yeay!but...i still feel sorry to myself..i dont why...missing someone is really killing me..as everything just happen because of my own mistake..my bad..regret?!!mestilah..sangat2..tapi,nasi dah kena bungkus...should i just let it go with the flow?my apologize to the -cure- is not working anymore.my words...meaningless..urmm...yup.for this little moment,im a bit agree for this statement "life is getting harder"..yup.n also... im getting harder to breathe..ya allah..how can i get through all those things n all days in front of me.should i just giving up and surrender?.no!!its not so easy for me to surrender.n its not me!..over my death body...oh ya allah..give me some strength to solve all this...i need my smile...i need it. i've lost it.now im writing like a crazy person.i never done this before...its that mean,im totally out of my mind?

a little thing to ponder and wonder...

dear myself....there are things that we dont want to happen but we have to accept...things we dont want to know but we have to learn,and people we cant live without but we have to let go...



0 pendapat:

Post a Comment

THANKS FOR YOUR COMMENT
:-)
MAY ALLAH BLESS US
DO COME AGAIN!

 

✿ MiSs♥WaFa ✿ Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template In collaboration with fifa
Cake Illustration Copyrighted to Clarice