ღjangan bersedih...ღ

✿be my important persons...✿

.::♥ SYURGA CINTA ♥::.

"♥"Allahumma ar Zuknaa Hubbak, Wa hubba Man Yuhibbuk, Wa Hubba ‘Amalin Solihin Yukorribuna ila Hubbik." Ya Allah, aku mohon cintaMu, dan cinta orang orang yang menyintaiMu, dan cinta orang yang beramal soleh mendekatkan aku kepada cintaMu. Jodoh dari Allah… masuk meminang dan langsung bernikah,cinta berputik selepasnya,maka itulah SYURGA CINTA "

ღkalamku...ღ

Bukan semua yang menggembirakan hati kita baik untuk kita. Kadang-kadang yang menggembirakan itu tersembunyi derita. Dan bukan semua yang memualkan hati kita tidak baik untuk kita. Kadang-kadang di situlah letaknya bahagia.

(◠‿◠) (◕‿◕ ''')

Top 10 Members

Sunday, February 28, 2010

✿no name✿


بسم الله الر حمن الر حيم
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

apa khbar yer semua??lama tak ziarah blog sendiri..nak kata xde cerita,banyak je yang nak di kongsikan bersama..tapi,masa macam cemburu betol kat ana ni.hehe..

first ana nak cerita ketidak puasan hati ana kat insan bernama doktor..ana x paham la apa yang dia buat time ambik medic dulu..bukan la x puas hati mcm ne..tapi ada sikit la rasa geram tu..sikit je..x banyak...ok..cerita nye macam ni,rabu lepas,umi ana masuk hospital sebab ada masalah kat kaki dia..dah setahun dah duk derita sakit kaki.kaki dia membengkak macam belon terlebih angin tunggu masa nk meletop..http://emo.huhiho.com..bila pergi hospital,x-ray pe suma.doktor kata
"tarak pa pa la incik.cume gaout saja..kasi cucuk itu macamm nanti baik la itu sakit"..dia pun cucuk la ubat sakit gaout kat kaki umi..tapi..x baik2 jugak..xpe...ikhtiar lagi pergi hospital,doktor kata masalah buah pinggang..umi ana ambik ubat hospital,ubat hpa,hi kambing la..mcm2..tapi sakit x berkurangan juga..dah sampai setahun..tapi,lepas kenduri aritu,kaki umi makin teruk..umi dah x boleh nak jalan,,nak pijak pun tak boleh..maka ,abah ana pun bawak dia pergi hospital hari mtu..and buat x-ray skali lagi.umi kata,ni kali ke 5 dia kena x-ray..tapi,x-ray yang kali ni baru si doktor ni dapat detect sakit umi..rupa2nya......................kaki umi bengkak x surut2 sebab tulang di buKU lali umi n tumit dah hancur..HANCUR!!!http://emo.huhiho.com..
abah ana tanya,knp x-ray yg kali kelima ni baru tau hancur?dah setahun dah ni..doktor pun jawab"maaf,kami x perasan pula..report yg kami dapat xnampak ada keretakan pada tulang.tapi x-ray kali ni menunjukkan tulang tu dah hancur"..betapa skema nya doktor bijak ni cakap kan?so,abah ana cakap,"so,mcm mana sekarang?"..dengan selambenya doktor tu berkata" kasi potong saja"...http://emo.huhiho.com
tapi,umi ana xnak..so,doktor tu just simen je kaki umi dengan fiber xguna simen batu tu..so..sementara ni umi ana just makan herba hpa je..dia makan radix kapsul n minyak zaitun.umi start mkn hari khamis n sampi skrng dan dia akan terus makan.ikhtiar n tawakal je dulu..sembuh atau x, itu urusan allah.nak salah kan doktor pun mmg la x boleh kan.tp frust jugak la dia kata xprasan la,suh potong la.mcm xde cara lain pulak..kita sama2 doakan umi ana yang x boleh nk berjalan lagi skrng,smoga umi cepat sembuh.amin.balik pada cite doktor td kan..erm..tau la awk tu di hospital kerajaan..tapi bagi r service tu ikhlas sikit..jgn la ambk sikap sambil lewa.dulu blaja penat2 kan,bt kerja baik2 la.walaupun hospital kerajaan ke,swasta ke apa ke...sematkan la keikhlasan di hati nak bantu org sungguh2.buat baik allah akan balas,buat jahat pun allah bg balasan gak kan?.be fair to each other.what comes around goes around k ?bkn untk doktor je.semua org juga..

ok,seterusnya,sapa tau music lagu ais krim paddle pop tu?ok..aritu,masa ana tengah tunggu bus nak balik ipoh,kat pudu raya..ada la motor ais krim ni lalu..sedap r bunyi dia..ada la budak laki ni,dia nyanyi ikut mucis lagu tu..dia nyanyi mcm ni..
"cina buat,
india juai,
MELAYU BELI!!

HEHEHE..1 malaysia.....ERMM...comel kan lirik lagu budak ni nyanyi..yang melayu buat,melayu beli x??pun x tentu lagi kan???ana penah tanya kawan ana,kenapa kita beli sesuatu barang tu?kawan kata "kite beli sesuatu barang tu sebab kite suka kualiti dia,n kita sokong barang pengeluaran dia"...ok..sokong ek??erm..xmau cakap lebih..kita pikir la sama2...ok..salam...

http://emo.huhiho.com


0 pendapat:

Post a Comment

THANKS FOR YOUR COMMENT
:-)
MAY ALLAH BLESS US
DO COME AGAIN!

 

✿ MiSs♥WaFa ✿ Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template In collaboration with fifa
Cake Illustration Copyrighted to Clarice